EÜAŞ'ın Haksız Sınav Şartları Getiren Görevde Yükselme Sınavı İptal Edildi

Sendikamız tarafından, EÜAŞ’ın “Görevde Yükselme Sınavı” konulu...

Enerji-İş Sendikası 2. Olağan Genel Kurulunu tamamladı

Enerji-İş Sendikasının 9 Nisan 2017 tarihinde Ankara'da yapılan 2. Olağan Genel Kurulu...

Eti Maden'de Sınavsız Görevde Yükselmeyi Danıştay Kararıyla Durdurduk!

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde çalışan...

EÜAŞ'ın Haksız Sınav Şartları Getiren Görevde Yükselme Sınavı İptal Edildi

Enerji-İş Sendikası 2. Olağan Genel Kurulunu tamamladı

Eti Maden'de Sınavsız Görevde Yükselmeyi Danıştay Kararıyla Durdurduk!

Özelleştirmeleri Erteleme Tuzağına Düşmeyeceğiz!

Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Volkan TÜRKYILMAZ'ın Termik santralların özelleştirilme girişimine karşı 24.01.2014 günü gerçekleştirilecek yürüyüş ile ilgili basın açıklamasıdır.

Özelleştirmeleri Erteleme Tuzağına Düşmeyeceğiz!

Her tarafından gelen pis kokularla yıkılmakta olan AKP iktidarı, içine sokulduğu ekonomik krizden kurtulmak için can havliyle elde kalan son ekonomik kaleleri de emperyalist ağababalarına peşkeş çekme gayretindedir.

Yatağan-Yeniköy-Kemerköy-Çatalağzı termik santralları; kömürüyle, suyuyla, limanıyla, toprağıyla kısaca her şeyiyle bu ülkenin milli kaynaklarını kullanmakta ve yaratılmasına aracı olmaktadırlar. Oysa özelleştirmelerle birlikte görece daha ucuz olan ithal kömür tercih edilecektir. Yerli kömürden vazgeçilmesi, üretimin en temel ihtiyacını karşılayan demir-çelik sanayinin, olmazsa olmazı kok kömüründe de tamamen dışa bağımlı hale gelinmesine neden olacaktır.

Özelleştirmeler sonucu sadece milli kaynaklar terk edilmeyecek, emekçiler önce işsiz bırakılacak, ardından emperyalist odakların dayatmasıyla hazırlanan ve Meclise gönderilen Ulusal İstihdam Stratejisi Yasası ile kelimenin tam anlamıyla köleleştirilecektir.

Görüldüğü üzere; özelleştirmeler, sıradan, basit bir ekonomik el değiştirme operasyonu değil milletimizi vatansızlaştırma girişimidir.

O nedenle; özelleştirme saldırılarına karşı sadece emekçiler değil, cumhuriyetçi ve vatansever bütün kesimler karşı durmaktadır. 29 Aralık 2013 günü Milâs’ta 50.000 kişinin katıldığı miting, bu gerçeği her türlü karartma girişimine rağmen kamuoyunun gündemine taşımıştır.

Siyasi iktidarı uyarıyoruz! Yıkılıyorsunuz! Suçlarınıza daha büyük suçlar katmayın ve termik santralların özelleştirme girişiminden vazgeçin!

Sadece siyasi iktidarı değil özelleştirme yağmasından pay kapmaya çalışan sermayeyi de uyarıyoruz! Avuçlarınızı ovuşturarak yağmadan bize de pay düşecek diye seviniyorsanız eğer, avucunuzu yalarsınız! Özelleştirme hayaliyle tatlı uykuya dalanlar kâbusla uyanırlar!

Yatağan-Yeniköy-Kemerköy-ÇATES hattı, özelleştirme karşıtı yüksek gerilim hattıdır. Dokunursanız çarpılıp yanarsınız!

Termik santralların özelleştirilmesinin 10 Nisan 2014 tarihine ertelenmesi, direnen enerji-maden işçilerinin ilk zaferidir. Ancak nihai hedef, özelleştirmelerin iptal edilmesidir. Erteleme tuzağının amacı, yapılacak yerel seçimlerin sonuçlarının tartışmaları arasında oldu-bittiyle özelleştirmeleri gerçekleştirmektir.

Bu tuzağı bozmak için 24 Ocak 2014 günü Yatağan-Yeniköy-Kemerköy-ÇATES emekçileri, Ankara’da bütün yurtsever kesimlerle buluşacak. Enerji-İş olarak biz de orada olacağız ve özelleştirmelere karşı durarak; sınıf bilinciyle emeğe, yurttaş bilinciyle cumhuriyete, ulus bilinciyle vatana sahip çıkacağız.